Onze droom

Kinderen die gelukkig en veerkrachtig in het leven staan!

Aandacht voor de mentale gezondheid

We willen toch allemaal dat onze kinderen gelukkig zijn en veerkrachtig in het leven staan? Hoe kan het dan dat er in het onderwijs nog steeds niet structureel aandacht is voor de mentale gezondheid en hoe kinderen het beste uit zichzelf kunnen halen? 

Waarom leren we hen niet dat ze invloed kunnen uitoefenen op hun eigen geluk?

 

Optimaal ontwikkelen

We verwachten van kinderen dat ze intrinsiek gemotiveerd zijn, eigenaarschap nemen voor hun eigen ontwikkeling, hun talenten onderzoeken en optimaal ontwikkelen. Maar hoe kunnen we dit van kinderen verwachten, als ze niet weten hoe hun brein werkt, welke kracht hun gedachten hebben en welke invloed zij hebben op hun eigen ontwikkeling? 

Dit is tenslotte de basis om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. 

 

Mindset

Elk gedrag begint met een gedachte. Onze mindset bepaalt hoe we in het leven staan en hoe we de wereld om ons heen zien. Dit bepaalt welke keuzes we maken en welk gedrag we laten zien. Je mindset heeft invloed op alles wat je doet in het leven. Er is geen instrument zo krachtig als de mind.  

Door kinderen inzicht te geven in de werking van het brein, de mindset en de mate van beïnvloedbaarheid en flexibiliteit, bieden we kinderen het fundament onder hun ontwikkeling. Het vormt de basis van waaruit een groeimindset ontwikkeld kan worden. Een mindset die het kind stimuleert om nieuwsgierig te zijn, het beste uit zichzelf te halen en open te staan voor groei en ontwikkeling. Wanneer we kinderen dit kunnen bieden, zullen zij in staat zijn om gelukkiger in het leven te staan en veerkrachtig om te kunnen gaan met de steeds veranderende en complexe wereld om hen heen. 

 

Dit verdient toch iedereen!

 

Onze missie is om de mindsettheorie aan zoveel mogelijk mensen te introduceren. Het liefst al op jonge leeftijd zodat zij hier levenslang plezier van kunnen hebben.

"Let's ROCK YOUR MIND!"