“Kinderen die gelukkig en veerkrachtig in het leven staan!”

We willen toch allemaal dat onze kinderen gelukkig zijn en veerkrachtig in het leven staan? Hoe kan het dan dat er in het onderwijs nog steeds niet structureel aandacht is voor de mentale gezondheid en hoe kinderen het beste uit zichzelf kunnen halen? Waarom leren we hen niet dat ze invloed kunnen uitoefenen op hun eigen geluk?

We verwachten van kinderen dat ze intrinsiek gemotiveerd zijn, eigenaarschap nemen voor hun eigen ontwikkeling, hun talenten onderzoeken en optimaal ontwikkelen. Maar hoe kunnen we dit van kinderen verwachten, als ze niet weten hoe hun brein werkt, welke kracht hun gedachten hebben en welke invloed zij hebben op hun eigen ontwikkeling? Dit is tenslotte de basis om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. 

Elk gedrag begint met een gedachte. Onze mindset bepaalt hoe we in het leven staan, welke keuzes we maken en welk gedrag we laten zien. Je mindset heeft invloed op alles wat je doet in het leven. Er is geen instrument zo krachtig als de mind. 

Door kinderen inzicht te geven in het brein, de mindset en de impact van hun eigen gedrag, bieden we kinderen hét fundament van hun ontwikkeling. Met deze basis is een kind in staat het beste uit zichzelf te halen, staat het open voor groei en ontwikkeling, staan zij gelukkiger in het leven en kunnen zij veerkrachtig omgaan met de steeds veranderende en complexe wereld om hen heen. 

Het is onze missie om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met de mindsettheorie van Carol Dweck. Meer weten over deze theorie? Klik hier

 

Met ons programma willen we kinderen helpen inzicht te krijgen in het brein, zodat zij weten dat het brein plastisch is en dat ze zelf invloed hebben op hun ontwikkeling. Dat hun talenten en intelligentie niet vaststaan, maar dat ze deze kunnen ontwikkelen door hun eigen inzet. Daarnaast willen we leerkrachten bewust maken hoe ze de groei van zichzelf en kinderen kunnen stimuleren. Zo kunnen ze vol passie de kinderen begeleiden in hun ontwikkeling.

“Let’s ROCK YOUR MIND!”